Jäsenhuone|Työhuone

Seuran esittely

Keurusjumpan perustaminen

Keurusjumppa on perustettu vuonna 1982. Alkujaan tarkoitus oli järjestää pienen voimisteluryhmän toiminta jonkun toimivan voimisteluseuran kautta. Kun luontevaa vastaanottajaa ei löytynyt, perustettiin oma matalalla profiililla toimiva seura.

Seuran toiminnan pääpaino on ollut koko ajan nuorten harrastustoiminnassa.

Keurusjumppa liittyi SVUL:n Keski-Suomen piiriin ja Suomen Voimisteluliittoon.  Nykyisin seura on Suomen Voimisteluliiton ja Jesi-Suomen Liikunnan jäsen.

Toiminta käynnistyi seurakunnan liikuntasalissa, siirtyi ns. lukion salin kautta Kivelän koululle marraskuussa vuonna 1985. Myös kilpailut on toteutettu sittemmin salin pienuudesta huolimatta Kivelän koululla, vaikka mukana on ollut huippuvoimistelijoita maailmamestareista lähtien. Tämä on ollut mahdollista muokkaamalla kilpailumuotoja saliin sopiviksi.

Seuran voimistelijat ovat osallistuneet valtakunnallisiin nuorten kilpailuihin. Sakari Toivola ja Antti Ronkainen ottivat parhaimmillaan kaksoisvoiton Suomen Voimistelupäivillä Porissa. Teemu Kuokkala voitti puolestaan ns. jumppakärpäsen koulunsarjan finaalin.

Seuran paras joukkuesuoritus on ollut poikien Suomen voimistelucupissa toinen tila vuonna 1995 joukkueella Kuisma Eskola, Petri Helenius, Antti Poikonen ja Tuukka Tervo.

Kilpailutoiminnan jatkaminen maajoukkuetasolle on edellyttänyt siirtymistä Jyväskylään, minkä ansiosta Tero Alvoittu ja Jarkko Harju nousivat maajoukkueeseen. Molemmat saavuttivat hyviä sijoituksia jo Keurusjumpan nimissä. Kummankin ikäluokka Jyväskylässä oli niin kovatasoista, että valtakunnallisten voittojen saavuttaminen Terolla ja Jarkolla siirtyi myöhäisimmille vuosille.

Nykyisistä voimistelijoista on pisimmälle päässyt Jaakko Halonen, joka on saavuttanut useita SM-mitaleja ja edustanut Suomen poikien maajoukkueessa.

Varsinainen kilpailutoiminta lopetettiin, kun harrastajamäärä kasvoi niin suureksi, että valmentaminen kävi mahdottomaksi. Uuden hallin valmistuttua tytöt aloittivat TeanGymin kilpailutoiminnan yhdellä ryhmällä. Tulokset ovay olleet hyviä. Niistä kerrotaan tarkemmin seuran kotisivuilla ja Facebookissa.

Kivelän liikuntasalin kalustaminen

Keurusjumppa ylläpitää yhteistyössä koulun ja kaupungin kanssa Kivelän koulun liikuntasalin telineitä ja telinetilaa, joka suunniteltiin ja kalustettiin vuonna 1985 prototyypiksi pieniä kouluja varten..

Telineistö on uusittu lähes kokonaan vuosina 2002-3 ja työtä on jatkettu vuosittain. Uudet hyppytelineet, voimistelukorokkeet ja useat muut laitteet on jälleen valmistettu prototyyppeinä.

Jumppahalli

Seuran toiminta siirtyi syyskuussa 2018 uuteen jumppahalliin. os Keuruuntie 25, 42700 Keuruu.

Hallin kustannukset vuonna 2020 tehdyn laajennuksen jälkeen on ollut hieman yli 1 mmk.

Seuran hankkiman kalustuksen arvo on nykyisin jo yli 150 000 euroa.  Eniten kustannuksia on saatu leikatuksi tuotekehitysyhteistyöllä, ohjaajien ja vanhempien  talkootyöllä.

Hankkeista on enemmän tietoa kotisivun uutisissa ja Faceboookissa. Kuvia voit katsoa kohdasta toimipiste.